Scholes wordt depressief van ManUnited

Saai, fantasieloos, deprimerend. De kritiek van oud-speler Paul Scholes op het spel van Manchester United was zaterdag keihard. De ploeg van manager Louis van Gaal had een strafschop in blessuretijd nodig om de Engelse derdeklasser Sheffield United te verslaan in de derde ronde van de FA Cup (1-0). "Ik heb lang geprobeerd dit team te verdedigen, maar dat wordt met de week moeilijker", zei Scholes. "Steeds als ik naar Old Trafford kom, zie ik negatief voetbal. Ik zou depressief worden als ik daar onderdeel van was."

Voor de tiende thuiswedstrijd op rij wist de ploeg van Van Gaal in de eerste helft niet te scoren. Pas in de extra tijd slaagde ManUnited erin het grote verschil in budget en kwaliteit met Sheffield United op het scorebord enigszins tot uitdrukking te brengen. "Iedereen vindt het saai. De spelers ogen verveeld, ze lachen niet en zorgen niet voor entertainment. Zelfs Van Gaal lijkt het op de bank saai te vinden", zei Scholes, oud-speler van de 'Mancunians' en tegenwoordig analist.

Van Gaal bekende dat zijn ploeg amper wat afdwong tegen de veel lager aangeslagen opponent. "We speelden te langzaam en te weinig over de vleugels. Het was een frustrerende wedstrijd, omdat de tegenstander steeds aan het tijdrekken was", bomde de manager. "Niemand praat over hoeveel kansen Sheffield United heeft gecreëerd, het gaat alleen over hoe goed zij verdedigden. Soms stonden ze zelfs met elf man achter de bal. Maar ik zei vooraf al dat alleen het bereiken van de volgende ronde telt. En dat is gelukt."

Scholes wordt depressief van ManUnited
Scholes wordt depressief van ManUnited (Foto: ANP)