FOK! Wat een jaar: onrustig volgens Harry

2015 was het jaar wat zich kenmerkt door veel onrust en instabiliteit. Dit werd veroorzaakt door islamitische terreur in Frankrijk tegen Charlie Hebdo en later dit jaar de aanslagen in Parijs. Zo ook het wegkijken door politici die zich er alles aan lieten gelegen zijn om de aanslagen vooral niet in verband met de islam en moslims te brengen. Maar ook het knagen door AFA en klaagnegers aan de nationale Nederlandse cultuur en gewoontes zoals Sinterklaas en de eis tot een verbod van de film over Michiel de Ruyter gaven onrust in de samenleving.

Het was ook het jaar waarin de nabestaanden van de Marokkaanse overvallers naar goed islamitisch gebruik een podium kregen om de doodgeschoten overvallers als slachtoffer en de juweliersvrouw als moordenares neer te zetten. Het weerwoord tegen jammerende moslims komt verassend genoeg van moslim en burgemeester Ahmed Aboutaleb die stelt dat als het je niet aanstaat in Nederland je maar moet oprotten. Het jaar waarin Geert Wilders zijn oproep tot minder Marokkanen te komen deed en dat hij dat wel wilde regelen. Het jaar waarin de massa-immigratie van immigranten en hun misdragingen in Nederland en andere Europese landen steeds duidelijker zichtbaar en intensiever wordt. Het jaar waarin de media en BN'ers niet schuwen om de dood van een kleuter voluit te misbruiken voor pro illegale immigranten propaganda nadat die zelfde dode kleuter eerder de dood in gedreven was door zijn papa die in het veilige Turkije geen gratis nieuw gebit kreeg. Het jaar waarin Erdogan met succes de EU chanteerde met mensenhandel en een koehandel deed die hem miljarden en visumvrij reizen binnen de EU voor Turken oplevert. Tevens gaat het vuur onder de toetredingsgesprekken van standje waakvlam naar halfhoog.

Ook was er een leuk spelletje 'doet ie het of doet ie het niet' rond een Griekse exit uit de EU. Één griek deed in ieder geval wél een exit, maar dan uit het leven. Demis Roussos overleed op 25 januari.

Begin 2015 deed ook de verwarde Tarik Z. een poging Achtuurjournaal te kapen. Wat Tarik precies wilde is nooit helemaal duidelijk geworden. Wel duidelijk werd dat het mediapark nog steeds een bijzonder brakke beveiliging heeft. Ook de protocollen rond onverwachte situaties voldeden niet, met als resultaat dat NPO-zenders die in tijden van nood als noodzender moeten functioneren dat dus niet doen.

Het jaar waarin in het zelfbenoemde beste kabinet sinds de Tweede Wereldoorlog een recordaantal VVD'ers van hun post vielen, waarin onder andere premier lachebek de eerste Mark Rutte er alles aan deed om de onderste Oekraïense MH17-stenen onder te houden door te traineren, saboteren en vaag te zijn over de onderzoeksresultaten van een incompetent onderzoek naar die aanslag op Oekraïense grond. Waarin VVD'er René Leegte de stommiteit beging om in de trein openlijk de minachting van de VVD voor de door aardbevingen getroffen Groningers te laten horen. Ook demonstreerde PvdA'er en toen nog minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans dat een cursus dramatisch acteren geen weggegooid geld is als je hoger op de Brusselse carrièreladder wilt komen.

Maar er waren ook de Haagse rellen en plunderingen rond de dood van Arubaan Mitch Henriquez die door de plunderaars en anarchisten als excuus werd gebruikt om hun lusten te botvieren. Daar liet burgemeester Van Aartsen zien net zo'n slap figuur te zijn als Cohen tijdens de Amsterdamse rellen om de Marokkaan Bilal. Die Marokkaanse rellschoppers ging het ook toen niet zo zeer om de dode Marokkaan maar meer om het wij-zij gevoel van relschoppers tegen de politie.

2015 was ook het jaar dat de Nederlandse reputatie van bruggenbouwers afbrokkelde door het incompetente gepruts met een brugdeel in Alphen waardoor het brugdeel op bewoonde niet ontruimde huizen kon vallen. Een grote ravage was het gevolg en het was aan puur geluk te danken dat de enige dode een hond was.

Verder was Volkert van der Graaf weer bezig met Nederland te sarren door met hulp van het kabinet leuke selfies te laten maken. Dat was wel een overtreding van zijn voorwaarden voor vervroegde invrijheidsstelling, maar dat was niet zo erg. Ard van der Steur kent tenslotte niemand die is doodgegaan aan wat foto's.

Met al dat gepruts en gekonkel was het in ieder geval een goed jaar voor de PVV in de peilingen.