Klaasen naar kwartfinales European Darts Grand Prix, Barney uitgeschakeld

Raymond van Barneveld heeft zondag in de achtste finales tijdens de European Darts Grand Prix in een hoogstaande partij het onderspit moeten delven tegen Joe Cullen: 2-6. Barney kwam tot een fantastische gemiddelde van liefst 111, maar won toch maar twee legs van de Engelsman, die 110 gemiddeld produceerde.

De 48-jarige Hagenaar liet het liggen op de dubbels. Van Barneveld gooide slechts 28.5 procent raak, waar Cullen 55 procent van zijn dubbels erin gooide. Cullen stuit in de volgende ronde op Mensur Suljovic met 6-5 te sterk was voor Mervyn King. Suljovic schakelde zaterdag ook al Michael van Gerwen uit. 

Er staat zondagavond wel een Nederlander in de kwartfinale. Jelle Klaasen won met 6-4 van Robert Thornton. De Brabander kwam 4-2 voor en gaf die voorsprong niet meer uit handen. Klaasen had wel een iets lager gemiddelde van The Thorn, 91 om 93,5. Vanavond speelt hij de kwartfinale tegen James Wade, die vanmiddag met 6-5 te sterk was voor Simon Whitlock. Ook de halve finales en finale worden vanavond gespeeld. 

Uitslagen achtste finales European Darts Grand Prix 

James Wade 6-5 Simon Whitlock
Robert Thornton 4-6 Jelle Klaasen
Kim Huybrechts 6-5 Steve Beaton
Michael Smith 6-3 Gerwyn Price
Peter Wright 6-2 Stephen Bunting
Ian White 6-3 Lee Evans
Raymond van Barneveld 2-6 Joe Cullen
Mensur Suljovic 6-5 Mervyn King

Kwartfinales - zondagavond

James Wade v Jelle Klaasen
Kim Huybrechts v Michael Smith
Peter Wright v Ian White
Joe Cullen v Mensur Suljovic