Suljovic stunt met zege op Van Gerwen tijdens European Darts Grand Prix

Een stunt tijdens de European Darts Grand Prix. Mensur Suljovic heeft in de tweede ronde Michael van Gerwen verslagen. Het werd 6-4 voor de Oostenrijker. Van Gerwen had maar liefst een gemiddelde van 111,37, maar Suljovic gooide met 109,7 ook zeer goed. 

Tot 3-3 ging de partij gelijk op. Van Gerwen gooide onder andere finishes van 100 en 120, maar met een 121-finish kwam Suljovic op 5-3. Van Gerwen moet alle zeilen bijzetten om uitschakeling te voorkomen. Van Gerwen verkleinde de achterstand tot 4­-5 en om er 5-­5 van te maken moest hij 82 punten uitgooien, maar miste dubbel twintig. Suljovic slaat toe met zijn dubbel 14 en gooit 68 uit. Hij wint met 6-­4. 

Vincent van der Voort kwam ook in actie vanavond. Hij redde het niet tegen Stephen Bunting. De Noord-Hollandse darter verloor met 4-6, nadat hij nog wel 4-2 voor stond. Hij had wel een lager gemiddelde. Fast Vinny noteerde 95 gemiddeld, waar Bunting bijna 101 liet noteren. 

Ook Jermaine Wattinema plaatste zich niet voor de laatste zestien. Hij verloor met 6-3 van Peter Wright. Zondagmiddag gaat het toernooi, met nog twee Nederlanders in de race, verder met de achtste finales. Jelle Klaasen speelt tegen Robert Thornton en Raymond van Barneveld neemt het op tegen Joe Cullen. 

Uitslagen European Darts Grand Prix - Ronde II middagsessie

Dave Chisnall (9) 2-6 Joe Cullen
James Wade (3) 6-3 Mark Webster
Simon Whitlock (14) 6-4 Jamie Caven
Michael Smith (2) 6-3 Dean Winstanley
Robert Thornton (6) 6-5 Jonny Clayton
Michael van Gerwen (1) 4-6 Mensur Suljovic
Vincent van der Voort (13) 4-6 Stephen Bunting
Peter Wright (4) 6-3 Jermaine Wattimena

Achtste finales - zondagmiddag

James Wade v Simon Whitlock
Robert Thornton v Jelle Klaasen
Kim Huybrechts v Steve Beaton
Michael Smith v Gerwyn Price
Peter Wright v Stephen Bunting
Ian White v Lee Evans
Raymond van Barneveld v Joe Cullen
Mensur Suljovic v Mervyn King