Duitsland verliest en wacht nog op EK-ticket

Wereldkampioen Duitsland is één duel voor het einde van de kwalificatiereeks voor het EK, nog steeds niet zeker van deelname aan de eindronde volgend jaar zomer in Frankrijk. De Duitsers gingen donderdag in Dublin met 1-0 onderuit bij Ierland. Omdat Polen in Glasgow in blessuretijd een punt veiligstelde tegen Schotland (2-2), hebben de Duitsers nog een punt nodig om zich te plaatsen.

Duitsland was in Dublin heer en meester, maar kreeg door een grote verdedigingsfout en aanvallende blunders toch een nederlaag te verwerken. De hele defensie schatte een lange trap van doelman Darren Randolph, ingevallen voor de geblesseerd geraakte Shay Given, totaal verkeerd in. Shane Long kon daardoor vrij doorlopen op Manuel Neuer en de spits van Southampton faalde niet: 1-0. Duitsland bracht daarna een hoop kansen op de gelijkmaker om zeep.

Polen kende een vliegende start in Glasgow. Robert Lewandowski, toch al goed op dreef de laatste weken, zorgde na drie minuten voor 0-1. Op slag van rust trok Matt Ritchie de stand gelijk. Na een uur spelen zorgde Darren Fletcher zelfs voor 2-1, waardoor Schotland virtueel nog kans had op deelname aan het EK. Een doelpunt van wederom Lewandowski, in de 94e minuut, deed die hoop vervliegen. Schotland is uitgeschakeld door het gelijkspel.

Aan kop

Duitsland gaat nog wel aan kop in poule D, met negentien punten na negen wedstrijden. Polen staat tweede met achttien punten. Ook Ierland (derde) heeft achttien punten. Polen en Ierland staan zondag tegenover elkaar in Warschau. Als dat duel in een gelijkspel eindigt en Duitsland verliest op eigen veld van Georgië, dan zijn de Duitsers op basis van onderling resultaat veroordeeld tot het spelen van play-offs om een EK-ticket.

Georgië won thuis met 4-0 van Gibraltar. Valeri Qazaishvili (Vitesse) maakte de laatste treffer. Hij speelde de hele wedstrijd evenals zijn Arnhemse ploeggenoot Guram Kashia.

Duitsland verliest en wacht nog op EK-ticket (Foto: ANP)