Lewandowski walst ook over Zagreb heen

Bayern München heeft dinsdagavond ook zijn tweede duel in de groepsfase van de Champions League met ruime cijfers gewonnen. In eigen huis was Dinamo Zagreb het slachtoffer: 5-0. De Poolse spits Robert Lewandowski was weer op dreef voor de ploeg van trainer Pep Guardiola en scoorde drie keer.

Vier Beierse treffers vielen nog voor rust en het optreden van verdediging en doelman van Dinamo zag er een paar keer niet goed uit. Het schot in de korte hoek van Douglas Costa in de dertiende minuut was houdbaar voor de Portugese keeper Eduardo. Bayern verdubbelde de voorsprong na een mislukte kopbal van verdediger Filip Benkovic waardoor de Duitsers snel wisten te counteren en Lewandowski zijn eerste van de avond mocht maken.

Eduardo blunderde opzichtig bij het derde doelpunt van Mario Götze na een een-tweetje. De assistent-scheidsrechter op de doellijn zag even later een zuivere goal van Lewandowski via de onderkant van de lat over het hoofd maar hoofdscheidsrechter Aleksei Koelbakov kende de treffer terecht toe. Lewandowski maakte zijn officieuze hattrick na rust compleet door de bal uit de draai over de onfortuinlijke doelman heen te wippen.

Arsenal

Het andere duel in groep F tussen Arsenal en Olympiakos in Londen eindigde in het voordeel van de Grieken: 2-3. In Emirates Stadium kwam Arsenal drie keer op achterstand. Bij het derde doelpunt was er een hoofdrol weggelegd voor de assistent-scheidsrechter Danny Makkelie. De Nederlander zag vanaf zijn plek op de doellijn dat keeper David Ospina van Arsenal de bal uit zijn handen liet vallen, net achter de doellijn. Hoofdscheidsrechter Bas Nijhuis kende de treffer toe, tot woede van het thuispubliek. Arsenal kwam na rust nog op 2-2, maar dat duurde niet lang. De IJslander Alfred Finnbogason maakte het beslissende doelpunt.

Arsenal bleef in het offensief maar de Spaanse keeper Roberto stond de gelijkmaker in de weg. Nijhuis deelde in het spectaculaire duel in totaal zeven gele kaarten uit.

Bayern staat na twee speelronden riant op kop in de poule. Arsenal heeft nog geen enkel punt.

Lewandowski walst ook over Zagreb heen (Foto: ANP)