Baron keert terug in Bassie en Adriaan-film

De Baron, de beroemde schurk uit de langlopende reeks Bassie & Adriaan, keert terug in de speelfim over het illustere duo. Het personage, gespeeld door Aad van Toor, is in Koen & Keet en de speurtocht naar Bassie & Adriaan even te zien als hij zijn neefje de opdracht geeft de clown en de acrobaat te ontvoeren. Ook zijn handlanger Vlugge Japie (Bas van Toor) keert heel kort terug, al loopt deze tegenwoordig met een rollator.

Het was lang onduidelijk of de beroemdste boeven uit de succesvolle serie in de film te zien zouden zijn. In de film dragen Bassie & Adriaan het stokje over aan twee talentvolle jonge circusartiesten (Patrick Martens en Janouk Kelderman). Het tweetal moet op zoek naar Bassie en Adriaan als deze zijn ontvoerd door de Jonkheer (Fabian Jansen), een neef van de gemene Baron uit de oude serie.

De film is vanaf 7 oktober in de bioscopen te zien. Bas en Aad van Toor (inmiddels 79 en 72 jaar oud) hebben zondag op het Filmfestival van Oostende een Lifetime Achievement Award gekregen. Zij kregen de prijs voor hun grote en belangwekkende bijdrage aan de Nederlandstalige televisie. Het tweetal brak in de jaren zestig door als acrobaten-duo The Crocksons en waren daarna 35 jaar lang te zien als het komische duo Bassie & Adriaan.

 Baron keert terug in Bassie en Adriaan-film
Baron keert terug in Bassie en Adriaan-film (Foto: BuzzE)