Paul de Leeuw is al 12 kilo kwijt
Paul de Leeuw houdt zich sinds mei aan een nieuw dieet en dat werkt. De presentator is al twaalf kilo afgevallen, zo vertelt hij aan het AD.
"Ik krijg al een paar jaar van mijn arts en de fysio het advies om af te vallen vanwege mijn jicht en maagzuurklachten", aldus Paul die bekent dat dit niet werkte. De knop ging niet om, totdat hij een Duitse arts ontmoette die op basis van bloedonderzoek bepaalde wat Paul wel of niet moest eten.
Wat de presentator niet mag hebben? Vlees (behalve gevogelte en lam), zuivel, tarwe, witte en rode druiven (dus ook geen wijn), erwten, linzen, forel, haring, avocado en ijs. "Allemaal lekkere dingen hè?" Toch is Paul heel toegewijd. "Want het werkt. Ik ben twaalf kilo kwijt, zit nu net boven de honderd kilo."
Een van Pauls belangrijkste drijfveren zijn zijn zoons Kas (13) en Toby (12). "Ik ben 53, ik kon vorig jaar op het strand niet eens meer tennissen met mijn kinderen. Of ik trok door mijn jicht een wandeling door New York niet. Dat kan ik nu weer gewoon."
Paul de Leeuw is al 12 kilo kwijt (Foto: BuzzE)
Gewoon meer bewegen, kleinere porties eten en ongezonde tussendoortjes laten staan. Bevalt mij prima en went snel. Gewoon alles eten, maar met bepaalde mate.
Ik sla een pizza, chinees, patat echt niet over, en toch val ik prima af.
Gewoon eetpatroon aanpassen (aan blijven houden) en meer bewegen. Al die gare diëten waar je wel of niet iets mag helpen niets. Later eet je weer normaal en je komt 2x zo hard aan.
Ook in dat lijstje met de dingen die hij niet zou moeten eten is eigenlijk alleen ijs een verkeerde voeding. Zuivel in de vorm van normale yoghurt of een plakje kaas kan geen kwaad, melk kan je beter wel laten staan. Tarwe bevat dan wel snelle koolhydraten, maar als je gewoon volkoren gebruikt en geen bloem, dan valt het ook wel mee. Ja een graansoort met langzame koolhydraten zoals spelt zou wellicht een betere keuze zijn zodat de koolhydraten langzaam vrij komen en je bloedsuiker geen pieken bezorgt, maar qua calorieën maakt tarwe of spelt niets uit.
Het komt er uiteindelijk gewoon op neer dat deze mensen te weinig discipline hebben om zich te beheersen. Zelfs afvallen kan niet gematigd gebeuren, wat veel beter is, maar moet heel extreem. Doodnormale bronnen van voeding 'mogen' ineens niet meer en men klampt zich helemaal vast aan het zoveelste nieuwe hippe 'superfood'. Dat zakje goji bessen is binnen een mum van tijd gewoon weer die zak cheese onion.
Als een Duitse dokter dit moet vertellen dan weet ik wel waarom hij zo'n vetklep is.
Een groot probleem voor westerse mensen is het idee van wat een normale portie zou moeten zijn. Twee keer opscheppen is de norm geworden, terwijl 1 bord eten volstaat. Ik doe het zelf ook hoor.
En dat zal voor een succesvolle man die alles wat hij in het leven wil hebben, ongeacht hoe hij eruit ziet, kan hebben en die al zijn hele leven te zwaar is, verschrikkelijk moeilijk zijn om te veranderen.
Want het is niet een truukje of een magisch dieet wat je gaat doen afslanken voor de lange termijn, het is gewoon je hele leven lang letten op wat je eet. Alleen al bewist zijn van wat je binnen krijgt doet wonderen.
foto
En ik antwoord liever niet op Fascination. aka Alex Vause.
Als een zou zijn die vette haring moet eten dan is het die skippybal wel.
Verder heeft het met een richting te maken waar je op gestuurd wordt qua eten wanneer je die dingen laat staan.
Heeft hij de opgedroogde stront een keer van zijn lul gewassen?
Dat gezegd zijnde, ik hoor ook bij de lucky ones. Die 3500 kcal is me herkenbaar.
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken