Dost wijst Wolfsburg de weg tegen Schalke 04

De overwinning die VfL Wolfsburg boekte op Schalke 04 had nog wel wat voeten in de aarde, maar na de rust sloeg de nummer twee van vorig seizoen toe. Het werd 3-0. Het was wisselvalligheid troef in Wolfsburg. Waar Bas Dost bij de thuisploeg in de basis mocht beginnen, terwijl Klaas-Jan Huntelaar die eer was toegedaan bij Schalke 04. In de eerste helft maakten de ploegen er al met al een gelijkwaardige pot van.

De eerste helft tussen was simpelweg in drie delen op te splitsen: één waarin Wolfsburg de bovenliggende partij was, één waarin Schalke het heft in handen nam en één waarin voor beide ploegen de storm ging liggen. Alleen Dost stak boven het maaiveld uit met een droomdoelpunt.

De Nederlandse spits stond in de zeventiende minuut aan het eindstation van een geweldig aanval van Wolfsburg. De bal werd in totaal twintig keer rondgespeeld voordat Dost met een volley vanaf vijf meter de bal onhoudbaar binnenschoot.

Huntelaar had daarna nog wel een kans op de 1-1, maar de international miste scherpte. Het zorgde ervoor dat Wolfsburg de voorsprong in de tweede helft kon uitbreiden, waardoor de drie punten in de tas waren voor Wolfsburg.

In de 59ste en 61ste minuut trof Wolfsburg doel door respectievelijk Ricardo Rodriguez en Timm Klose. Daarmee was de buit binnen. Wolfsburg ligt op koers om ook dit seizoen te stunten in de Bundesliga. Met Dost, die vlak voor tijd naar de kant werd gehaald, als een van de grote aanjagers.