Bayern München eenvoudig naar volgende ronde, promovendus Ingolstadt faalt

Bayern München heeft zich zonder al te veel moeite geplaatst voor de tweede ronde van de DFB Pokal. Hannover 96 en FSV Mainz 05 deden dat ook. Promovendus FC Ingolstadt 04 faalde om de volgende ronde te halen.

Bayern kreeg na vier minuten al een strafschop na hands van de tegenstander, waarop nieuwkomer Arturo Vidal vanaf de penaltystip zijn eerste doelpunt in Beierse dienst liet aantekenen. Het leek de aanzet tot een eenvoudige middag te zijn, maar Niklas Hecht-Zirpel zorgde na een kwartier voor een grote verrassing door de 1-1 te maken.

Bayern stelde al snel orde op zaken. Mario Götze schoot een minuut later de 1-2 binnen. Robert Lewandowski tekende in de 26e minuut zelfs voor 1-3. Arjen Robben mocht de laatste 35 minuten meespelen, maar dat bracht geen verandering meer in de tussenstand.

Hannover 96 won in een slechte wedstrijd op bezoek bij Hessen Kassel. Salif Sané zorgde na een kwartier voor de 0-1 en Kenan Karaman zorgde in blessuretijd voor de 0-2. FSV Mainz 05 won met 0-3 van Energie Cottbus.

Promovendus FC Ingolstadt 04 ging met 2-1 onderuit bij SpVgg Unterhaching, de club uitkomend in de Regionalliga Bayern op het vierde niveau van de Duitse voetbalpiramide. Markus Einsiedler zorgde na een half uur voor de 1-0. Na het openingsduelpunt ging de debutant van de Bundesliga op jacht naar de gelijkmaker, maar konden het net niet vinden. Net na rust zorgde Einsiedler zelfs voor de 2-0. Zeven minuten voor tijd zorgde  Moritz Hartmann nog wel voor de aansluitingstreffer, maar Ingolstadt kwam niet meer tot scoren.

Maandag zijn de laatste wedstrijden in de eerste ronde. Hertha BSC neemt het op tegen Arminia Bielefeld en Borussia Mönchengladbach moet op bezoek bij St. Pauli.