1860 München schakelt Hoffenheim uit, SSV Reutlingen stunt tegen Karlsruher SC

De DFB-Pokal zit er voor 1899 Hoffenheim al na één ronde op. TSV 1860 München zorgde voor de stunt door de Bundesliga-club met 2-0 uit te schakelen. 1860 München kent een beroerde start in de 2. Bundesliga. De eerste twee wedstrijden in de competitie gingen verloren.

Zaterdagavond was er wel feest voor de club, want er werd dik verdiend gewonnen van Hoffenheim, dat aantrad zonder de geblesseerde Mark Uth. Daylon Claasen en Fejsal Mulic waren de doelpuntenmakers voor de Beierse club.

Er waren zaterdagavond nog twee andere wedstrijden. VfB Wolfsburg was nipt met 1-2 te sterk voor Holstein Kiel uit de 3. Liga. De grootste stunt van de avond kwam op naam van SSV Reutlingen 05. De club uitkomende in de Fußball-Oberliga Baden-Württemberg op het vijfde niveau in Duitsland won met 3-1 van Karlsruher SC. Doelman Manuel Gulde van de gasten moest na twaalf minuten het veld verlaten na het doorhalen van een doorgebroken speler. Giuseppe Ricciardi scoorde daarna vanaf elf meter de 1-0. Karlsruher SC liep vorig seizoen op een haar na promotie naar de Bundesliga mis door de play-off te verliezen van HSV.

Twintig minuten later mocht Ricciardi opnieuw aanleggen van elf meter en zorgde voor de 2-0. De gasten kwamen via Dennis Kempe nog terug tot 2-1. Karlsruher SC eindigde uiteindelijk met acht man nadat ook Daniel Gordon en Jannik Dehm met rood konden vertrekken. Het werd ook nog 3-1 doordat Ricciardi opnieuw een strafschop benutte.

Zondag gaat de eerste ronde verder met onder andere Carl Zeiss Jena - Hamburger SV, Chemnitzer FC - Borussia Dortmund en FC Nöttingen - Bayern München.