Bedreiging blijkt fake, vijf onschuldige mannen weer vrij

Vijf mannen waren zaterdag opgepakt in Utrecht omdat ze een vrouw zouden hebben bedreigd met een vuurwapen. Uit onderzoek bleek echter dat er niets aan de hand was. Ze zijn meteen vrijgelaten, meldde de politie zondag.

Het is nog niet helemaal duidelijk of de vrouw de bedreiging heeft verzonnen. "Misschien was er een conflict, maar van een bedreiging met een vuurwapen was in elk geval geen sprake", zei een politie. De vrouw is niet opgepakt en de politie weet nog niet of ze misschien wordt vervolgd voor het doen van een valse melding.

De negentienjarige vrouw uit Nijmegen had zaterdag rond 18.20 uur gemeld dat ze werd bedreigd. Agenten gingen naar de Melis Stokestraat en zagen haar met vijf mannen. Die leken op de beschrijving die ze had doorgegeven. Ze werden met getrokken pistolen gearresteerd. Het ging om twee Rotterdammers (30 en 26), twee Utrechters (23 en 21) en een man uit Westbroek (28). De agenten vonden geen vuurwapen en toen ze verder zochten, bleek dat de rest van het verhaal ook niet klopte.

Bedreiging blijkt loos alarm, vijf man vrij
Bedreiging blijkt loos alarm, vijf man vrij (Foto: ANP)