F. de Boer over de zeik bij training Ajax

Frank de Boer heeft de selectie van Ajax vanochtend een ferme veeg uit de pan gegeven. De oefenmeester ging voorafgaand aan de training van het eerste elftal over de zeik, vanwege de meest recente resultaten.

De Boer hield zich niet in en refereerde met name naar de waardeloze gelijkspel tegen NAC Breda (0-0) van afgelopen weekend. "Jullie komen allemaal sjokkend aanlopen", brieste de trainer. "Goh, wat hebben jullie een zwaar leven zeg. Jullie moeten blij zijn dat jullie kunnen voetballen. Echt blij!"


Frank de Boer trekt van leer tegen selectie Ajax (YouTube)

Bovendien plaatste De Boer vraagtekens bij het feit of zijn spelers wel voor hun vak leven. "Het is verdomme heerlijk weer. Kom eens twintig minuten eerder. Ga eens wat doen. Het moet vanuit je hart komen. Dat heb ik vorige week ook al gezegd."

Tot slot wees De Boer zijn elftal ook nog fijntjes op het korte bestaan als profvoetballer. "Over zestien jaar is het allemaal voorbij. En dat is als je geluk hebt."

In de afgelopen weken boekte Ajax povere resultaten. Voorafgaand aan de remise tegen NAC Breda werd werd weliswaar gewonnen van Heracles Almelo (0-2), maar fraai was het allemaal niet. De week daarvoor hield FC Utrecht de Amsterdammers ook al op een gelijkspel: 1-1.

Toch hoeft Ajax zich geen zorgen te maken over het behoud van de tweede plaats, aangezien Feyenoord ook regelmatig met punten morst. Afgelopen weekend werd verloren van Go Ahead Eagles, waardoor het gelijke spel van de Ajacieden geen grote gevolgen heeft.


Frank de Boer op de momenten dat hij niet kwaad is (PRO SHOTS / Menno Ringnalda)