Gewonden bij explosie in chemische fabriek China

Bij een brand in een chemische fabriek in het zuiden van China zijn maandag zeker zes mensen gewond geraakt. Dat hebben de Chinese autoriteiten dinsdag gezegd. Er zijn honderden brandweerlieden ingezet om de brand te bestrijden.

Bij de fabriek wordt paraxyleen geproduceerd, een giftig oplosmiddel dat wordt gebruikt bij de productie van plastics. Volgens de autoriteiten zijn er geen lekken geconstateerd bij de drie opslagtanks die op het terrein van de fabriek staan. Ook is er vooralsnog geen milieuschade vastgesteld. De brand bij de fabriek in Zhangzhou, in de provincie Fujian, brak uit na een explosie. De klap kon tot op dertig kilometer afstand worden gevoeld.

Een persoon liep verwondingen op bij de explosie, vijf anderen raakten gewond door rondvliegend glas. Er werden ruim achthonderd brandweerlieden ingezet om de brand te bestrijden. Omwonenden werden uit voorzorg geëvacueerd.

Het is al de tweede keer in twintig maanden dat zich een explosie voordoet op het terrein van de fabriek. De afgelopen jaren wordt geregeld geprotesteerd tegen de fabriek vanwege veiligheidsproblemen.