Club Brugge terug aan kop in België

Club Brugge heeft weer de leiding genomen in de play-offs om de Belgische landstitel. De ploeg van trainer Michel Preud'homme, die in het reguliere seizoen de meeste punten pakte, begon de play-offs maandag met winst op Standard Luik: 2-1. Beide doelpunten werden vanaf elf meter gemaakt door de Israëlische smaakmaker Lior Refaelov. Stefano Denswil en Ruud Vormer speelden de hele wedstrijd bij de Belgische bekerwinnaar.

De bezoekers uit Luik waren al in de tweede minuut op voorsprong gekomen door Adrien Trebel. Refaelov trok de stand vlak voor rust gelijk met een benutte strafschop en bleef in de 67e minuut opnieuw koel vanaf de stip. Club Brugge kwam daardoor op 34 punten, twee meer dan AA Gent dat zondag voor even de leiding nam door winst op KV Kortrijk (2-0).