Blanke man mishandelt Marokkaans-Nederlandse vrouwen in Almere

In Almere zijn op woensdag op klaarlichte dag twee Marokkaanse vrouwen van 50 en 61 mishandeld door een blanke man van rond de 30 jaar oud. De twee werden van achteren aangereden met een fiets en geschopt, waarna de man aangaf dat de vrouwen kutmarokkanen en kutmoslims waren die terug moeten naar hun eigen land.

Het voorval gebeurde op de Cinemadreef toen de vrouwen op weg waren naar de tandarts in het ACTA-gebouw. "We vielen op de grond. We wisten niet wat er was gebeurd en toen begon de man te schreeuwen. Dat wij kutmarokkanen zijn en dat wij hier niet horen. We moesten oprotten naar ons eigen land." De vrouwen roepen om hulp en al snel snellen vijf omstanders toe. De vrouwen vragen hun om de politie te bellen omdat hun telefoon kapot is gevallen. De dader van de mishandeling blijft al die tijd verwensingen roepen naar de vrouwen.

De twee vrouwen zijn erg geschrokken. Een van de vrouwen moet regelmatig wandelen op doktersadvies. "Ik heb MS en de dokter heeft geadviseerd om regelmatig te wandelen. Beweging is goed voor mij." geeft ze aan.

Helaas durven ze niet meer naar buiten. Zelfs even brood halen bij de Albert Heijn lukt niet. "Nog nooit heeft iemand iets gezegd over onze hoofddoeken of over dat wij Marokkaans zijn. Wij maken ’s avonds altijd een wandelingetje in de buurt. We voelden ons altijd veilig. Nu niet meer."