Jezus laat meisje sterven

De geestelijke aandoening die naar de naam 'religie' luistert, heeft opnieuw gezorgd voor een totaal nodeloos sterfgeval. Deze keer betreft het een 11-jarig meisje uit Canada met de naam Makayla Sault.

Het meisje was onder behandeling voor een vorm van leukemie, maar kreeg na 12 weken behandeling een visioen van iemand die normaal gesproken hooguit zijn gezicht laat zien op pannenkoeken.

"Ik vroeg aan hem: 'kan je mij genezen?'. En Hij zeide: 'je bent al genezen'. Daarna strekte hij zijn armen naar mij uit en ik zag de gaten in zijn handen. Toen wist ik dat het Jezus was. Hij vertelde mij niet bang te zijn.", zo beschreef het meisje haar contact met Hem.

Na het visioen togen de ouders naar de plaatselijke autoriteiten om af te dwingen dat de chemotherapie gestopt zou gaan worden. Niet dat het enige invloed op de beslissing van de ouders zou hebben want de moeder (soms is sterilisatie niet zo'n gek idee) van Makayla had al eerder laten weten dat "als Irokees zijnde, laten wij ons niet de wet voor laten schrijven door de Canadese wetgeving. Zij hebben geen enkele jurisdictie om ons te vertellen wat wij moeten doen. Wij {de Irokezen} woonden hier al toen de staat Canada nog geeneens bestond". Waarmee zij op weinig subtiele wijze uiteenzet een - Naive Americ Canadian te zijn, om maar de woorden van Eric Cartman te gebruiken.

Maar een indianenopstand was niet nodig. De rechtbank oordeelde dat de behandeling gestopt mocht worden, waarmee ze feitelijk het doodsvonnis over Makayla uitspraken.

Volgens haar artsen had Makayla met een reguliere behandeling een overlevingskans van circa 75 procent. De hoeveelheid overleveraars zonder enige vorm van noemenswaardige behandeling is exact nul.

Het gezin ging in plaats hiervan naar een kwakzalverspraktijk in Florida. Een jaar na de constatering van leukemie stierf het meisje.

"Na een moedig gevecht van ongeveer een jaar, is onze dochter afgelopen zondag getroffen door een beroerte waar zij niet meer van herstelde", schrijft moederlief in een verklaring. "Omringd door haar geliefden, de familie,de gemeenschap en leden van de stam, heeft onze dochter op maandag 19 januari om tien voor twee in de middag haar leven volbracht. Ze is nu veilig in de armen van Jezus."

"Makayla was bezig om weer beter te worden", vervolgt mama. "Ze vocht verbeten tegen de bijwerkingen van 12 weken van chemotherapie die zij heeft ondergaan . Helaas heeft dezelfde chemotherapie onherstelbare schade aan haar lichaam toegebracht. Hierdoor kreeg zij de beroerte."

Dat laatste spreken de artsen uiteraard tegen.