Drie Indiërs opgepakt voor verkrachting Japanse

De Indiase politie heeft drie mannen aangehouden op verdenking van het gevangen houden en verkrachten van een 22-jarige Japanse studente. De politie is nog naar twee verdachten op zoek.

De vrouw werd bijna drie weken gevangen gehouden in Bodh Gaya, een boeddhistisch bedevaartsoord bijna 130 kilometer ten zuiden van Patna in de deelstaat Bihar. De vrouw, die al enige tijd onderzoek deed naar het plattelandsleven in India, wist op 26 december te ontsnappen en Kolkata te bereiken, waar zij aangifte deed.

Een toeristengids in Kolkata had de vrouw naar Bodh Gaya weten te lokken. Samen met vier andere mannen hield hij de vrouw gevangen en misbruikte hij haar, zei de politie.

Vrouwen in India hebben lang seksueel geweld moeten verduren zonder dat daar tegen wordt opgetreden. Enkele geruchtmakende zaken hebben in de afgelopen jaren echter tot een kentering geleid. Onder druk van de pubieke opinie zijn strenge wetten ingevoerd, met gevangenisstraffen tot twintig jaar voor verkrachting en strafbaarstelling van voyeurisme, stalken en vrouwenhandel. Politieagenten kunnen vervolgd worden als zij geen aangiftes van zedendelicten willen opnemen.