Rolf Wouters is 'niet verdwenen'

Rolf Wouters is al jaren niet meer op televisie maar dat betekent niet dat de oud-presentator van de aardbodem is verdwenen. "Ik heb de vreemdste dingen over mezelf gelezen en gehoord", zegt Wouters in de Volkskrant. Nadat de presentator in 2005 van de buis was verdwenen, werd onder meer gefluisterd dat hij een hekel zou hebben aan de media en dat hij als kluizenaar leeft.

"Op een gegeven moment ben ik met mijn vrouw op reis gegaan, zo simpel is het. Ik was de ratrace even zat, wilde iets anders", legt Wouters uit. Het plan was om een jaar weg te gaan, maar dat werden er drie. "Ik had alleen een oude Nokia bij me - die heb ik nog steeds - en ik was misschien wat slecht bereikbaar. Zelfs voor sommige vrienden."

De 51-jarige Wouters, die programma's als Wedden Dat..? en Now or Never presenteerde, snapt niet waar de indianenverhalen over zijn afwezigheid vandaan kwamen. "Aanvankelijk zag ik die berichten, die ik bij tijd en wijle via vrienden en kennissen ontving, met lede ogen aan. Ik had niet de behoefte er op te reageren. Het werd mede daardoor ook makkelijker me te distantiëren van het mediawereldje." Wel baalde hij van sommige roddels. "Toch vond ik het heel beledigend, ik kreeg er een naar gevoel van."

Een comeback op televisie sluit Wouters, die in Portugal woont, niet uit. "Met de juiste mensen en het juiste concept. Je weet het nooit." Als hij terug zou keren dan moet het een passend programma zijn. "Ik ben erg old school, dus er moet een behoefte zijn aan retro-tv of iets dat in het verlengde ligt van mijn denkwereld."