Opnieuw zege voor N.E.C. en Roda JC

N.E.C. en Roda JC blijven in de Jupiler League voorlopig een maatje te groot voor de rest. Koploper N.E.C. won zondag thuis met 3-1 van FC Oss. Roda, dat tweede staat, was Sparta Rotterdam met 3-0 de baas.

De zege van N.E.C. was moeizamer dan de eindstand deed vermoeden. Door de negende goal dit seizoen van Kevin van Veen kwam Oss kort na rust verrassend op voorsprong. Pas tussen de 73e en 78e minuut stelden Christian Santos, Alireza Jahanbakhsh en Sjoerd Ars orde op zaken.

Roda kwam door een goal van Bart Biemans al in de negende minuut op voorsprong. Mark Höcher en Frank Demouge maakten er diep in de tweede helft 2-0 en 3-0 van.

N.E.C. heeft na elf wedstrijden dertig punten, twee meer dan Roda. FC Volendam (25 punten) en FC Eindhoven (24 punten) zijn de enige ploegen die nog enigszins in het spoor kunnen blijven. FC Emmen en Sparta delen de vijfde plaats met negentien punten.