Reden voor vertraging pc-versie GTA V

Rockstar heeft een officiële reactie gepost onder hun eigen blog met een vrij standaard uitleg waarom de releasedatum van de pc-versie van Grand Theft Auto V twee maanden later is dan de rest.

"We zijn blij om te zien dat velen van jullie enthousiast zijn voor de aankomende release van de nieuwe versies van GTAV en we kijken uit om meer informatie met jullie binnenkort te delen. We zijn ook zeer blij om GTAV op de pc uit te brengen, maar het spel vereist wat meer ontwikkelingstijd om zeker te zijn dat het zo geweldig en gepolijst mogelijk is. Heb nog even geduld voordat we nieuwe functies en informatie onthullen over alle nieuwe versies in de komende weken."

Er zijn al wat dingen bekendgemaakt over de nieuwe versies van Grand Theft Auto V. De nieuwe versies beschikken naast verbeteringen op technisch en visueel vlak over allerlei andere, nieuwe extra's. Zo zijn er nieuwe activiteiten, nieuwe wapens, nieuwe voertuigen, nieuwe wilde dieren, drukker verkeer, verbeterde flora en een verbeterd schade- en weersysteem. Ook is de radio flink op de schop genomen met 100 nieuwe tracks verdeeld over de zeventien verschillende beschikbare radiostations. In GTA Online is de player cap verhoogd naar 30.

De PlayStation 4- en Xbox One-versies komen 18 november uit. De pc-versie is 27 januari 2015 aan de beurt.