'Zes miljard smartphoneverbindingen in 2020'

De mondiale hoeveelheid smartphoneverbindingen verdrievoudigt tussen nu en 2020 naar ongeveer zes miljard. Veruit de meeste aansluitingen komen tegen die tijd uit opkomende economieën. Dat voorspelt de mondiale branchevereniging voor aanbieders van mobiele telefonie GSMA.

Van de mobiele aansluitingen zijn er twee op de drie tegen die tijd bedoeld voor een smartphone. Tablets, routers en 'gewone' mobiele telefoons zijn over zes jaar goed voor de overige drie miljard verbindingen, denkt de branchevereniging.

Een van de opkomende markten, China, is nu al met afstand de grootste smartphonemarkt ter wereld, met 629 miljoen aansluitingen. Nummer twee zijn de Verenigde Staten, met bijna 197 miljoen aansluitingen. Brazilië is derde met bijna 142 miljoen aansluitingen. India, net als Brazilië een opkomende economie, is vierde met 111 miljoen smartphoneaansluitingen.

In 2020 zijn opkomende markten goed voor vier op de vijf smartphoneaansluitingen wereldwijd. Steeds meer mensen kunnen zich een smartphone veroorloven, omdat er steeds goedkopere versies beschikbaar worden, aldus de GSMA.