Tieners opgepakt om nekschopfilmpje

Twee tieners zijn afgelopen weekend opgepakt voor de mishandeling van een meisje in Rotterdam. Dat meldt de politie maandag. Wegens de mishandeling, die veel ophef veroorzaakte nadat een filmpje ervan op internet verscheen, werd woensdag al een 15-jarige jongen aangehouden. Hij zit nog vast.

Een 16-jarige jongen uit Rotterdam werd vrijdagavond aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident. Zaterdagmiddag werd een 15-jarige Rotterdammer opgepakt die de filmopnames maakte.

Beide verdachten zijn maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat de zaterdag aangehouden tiener tot vrijdag vast mag worden gehouden. Daarna moet hij onder voorwaarden op vrije voeten worden gesteld. De 16-jarige Rotterdammer is maandag onder voorwaarden vrijgekomen.

Het slachtoffer werd vorige week maandag in Rotterdam-Alexander geschopt en geslagen. Het filmpje werd op Youtube geplaatst en ging vervolgens ook rond op Facebook en Twitter. Veel mensen reageerden geschokt en verontwaardigd op de beelden, waarop is te zien dat de jongen het meisje van achteren hard onderuit trapt. Zij staat op en verweert zich, waarop hij haar weer vloert en in haar nek trapt.

De woensdag opgepakte jongen zat overigens nog in zijn proeftijd. Hij kreeg vorig jaar een leerstraf en een deels voorwaardelijke werkstraf vanwege een straatroof.