Pharrell verdedigt 'seksistisch' Blurred Lines

Pharrell Williams vindt het vreemd dat het door hem geproduceerde nummer Blurred Lines als seksistisch wordt gezien. Volgens de zanger wordt met de zin I Know You Want It in het nummer niet gesuggereerd dat het goed is om vrouwen lastig te vallen.

"Ik denk niet dat in het nummer aan bod komt dat een man zich opdringt aan een vrouw", zei Williams, die het liedje opnam met Robin Thicke, in een interview met het Britse Channel 4. "Is het ook seksistisch als een autoverkoper tegen een klant zegt: I know you want it?"

Ook het feit dat de zin vaak is gehoord in de slaapkamer, is voor de 41-jarige zanger geen reden om die niet te gebruiken in Blurred Lines. "Als een vrouw seksuele verlangens heeft, is het dan fout om als man juist te oordelen dat ze iets wil?"

Blurred Lines kwam vorig jaar uit en was een grote hit voor Thicke en Williams. Wel ontstond vrijwel meteen ophef over de seksueel getinte tekst en bijbehorende videoclip. Zo werd Thicke vanwege Blurred Lines door Britse vrouwenorganisaties uitgeroepen tot 'seksist van het jaar'.