Jack White vindt publiek stom en Kanye leuk

Jack White (dus niet Jack Black) vindt het publiek tegenwoordig een stuk minder leuk dan vroeger. "Mensen kunnen niet meer klappen omdat ze in hun ene hand een telefoon hebben en in hun andere hand vaak een drankje", zegt de zanger in het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone.

De 38-jarige White ergert zich aan de minder betrokken fans bij zijn concerten. "Sommige muzikanten trekken zich daar weinig van aan, maar ik laat het publiek bepalen wat ik doe tijdens optredens", legt hij uit. "Ik heb geen setlist. Ik zeg niet dezelfde dingen als die ik de avond ervoor tijdens een andere show zei. Als ze me diezelfde energie niet terug kunnen geven, verdoe ik misschien wel mijn tijd."

Zelf gaat de voormalige zanger van The White Stripes graag naar optredens van Daft Punk en Kanye West. Laatstgenoemde vroeg White ook om mee te werken op zijn album Yeezus. West kwam hier echter niet meer op terug en daar baalde de zanger van omdat hij zo onder de indruk was van een concert van hem. "Dat is mogelijk de beste show die ik ooit heb gezien."