'Terroriserende' bejaarden voorwaardelijk de cel in

De Belgische rechter heeft een bejaard echtpaar veroordeeld tot drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf omdat ze jarenlang de buurt het leven onmogelijk hebben gemaakt. Het stel van in de tachtig werd door acht gezinnen voor de rechter gesleept, meldt de Belgische krant De Standaard.

Het echtpaar heeft een hekel aan kinderen, zeggen de buren. Als ze in de buurt komen worden ze verjaagd. "Meneer achtervolgde er al eens een paar met zijn riek. En mevrouw probeert ze te verjagen door met een vuilblik op een emmer te slaan", aldus Barbara. Haar kinderen zouden soms bibberend van angst thuiskomen. Buurman Jurgen Van Buggenhout zegt dat ze de straat al tien jaar 'terroriseren'. Het is volgens de buurt 'een waslijst van pesterijen'.

De rechter gaf de klagende buren gelijk. Volgens de rechter verhinderde het koppel de buren een normaal leven te leiden. Naast de voorwaardelijke celstraf kregen de boze bejaarden een voorwaardelijke boete van 600 euro. Ook moeten ze alle klagers 250 euro per persoon betalen.