'Einde der Tijden nabij: Jezus komt!'

De komende anderhalf jaar krijgen wij te maken met een bizar en zeldzaam natuurfenomeen. Dit is zo uniek, dat volgens christenen het Einde der Tijden nabij is. Het kan dan ook niet anders of Jezus komt terug.

Sinds gisteren staan de zon, de aarde en Mars in één lijn met elkaar. Uniek is dit echter niet, want dit verschijnsel treedt eens per 778 dagen op. Echter, de combinatie met wat hierna volgt, maakt het zo interessant.

Het tijdperk dat hierna volgt, wordt wel 'Tetrade' genoemd, een periode van vier maansverduisteringen achter elkaar. Iedere maansverduistering wordt gevolgd door zes volle manen. De Tetrade, die dus gisteren is begonnen, duurt tot 28 september 2015.

Deze maansverduisteringen worden in de bijbel wel 'bloedmanen' genoemd, en staan garant voor grote evenementen in diverse religies. In het bijbelboek Joël is dan ook het volgende te lezen: "De zon zal veranderd worden in duisternis, en de maan in bloed, voordat de grote en vreselijke dag des HEEREN komt."

Volgens John Hagee, die een boek over dit fenomeen heeft geschreven, staan we aan de rand van een enorme gebeurtenis. "Dit is niet verzonnen door een religieuze denktank", zo beweert hij. "De NASA heeft bevestigd dat de Tetrade slechts driemaal eerder is voorgekomen in meer dan vijfhonderd jaar."

Iedere keer dat de Tetrade heeft plaatsgevonden, vond er een grote religieuze gebeurtenis plaats. In 1493 zag de eerste Tetrade de verdrijving van de joden door de katholieke Spaanse Inquisitie. In 1949 was de tweede Tetrade, direct na de oprichting van de staat Israël. En de meest recente, in 1967, gebeurde tijdens de Zesdaagse Oorlog tussen Arabieren en Israëli's.

De eerste bloedmaan zal dinsdag plaatsvinden, tijdens het joodse Pesach-feest. De tweede maansverduistering, op 8 oktober, valt gelijk met het joodse Loofhuttenfeest. Tijdens de derde bloedmaan, op 4 april 2015, is het weer Pesach, terwijl het op 28 september 2015 weer de beurt is aan het Loofhuttenfeest.

Volgens christenen is dit dan ook hét signaal voor het Einde der Tijden, dat al een tijdje in de lucht hing. Geert Wilders, Syrië, Justin Bieber: Jezus kan het niet langer aanzien en wil ons verlossen. Mocht je hem tegenkomen, haal dan niet in, blijf rechts rijden en probeer hem met lichtsignalen te waarschuwen.