Wethouder Nuth in opspraak na wietvondst bij zoon

Wethouder Fons Heuts van de Limburgse gemeente Nuth is in opspraak geraakt door de vondst van een wietdrogerij in het huis van zijn zoon, naast dat van hem. Bij de ontdekking door de politie werden drie mensen, onder wie zijn 33-jarige zoon opgepakt. De politie bevestigt de aanhoudingen, maar wil niets zeggen over de identiteit van de betrokkenen.

De 70-jarige bestuurder die in december het CDA verliet en een eigen partij oprichtte ontkent vrijdag in De Telegraaf te hebben geweten van de drugspraktijken. "Ik kom elke dag in dat huis, maar wist echt van niks." Heuts heeft onder meer ruimtelijke ordening in zijn portefeuille en hoopt zijn positie na de verkiezingen te behouden.

De politie laat weten bij toeval op de woning te zijn gestuit. Patrouillerende agenten reden door de straat toen twee hondjes bijna onder hun auto renden. Ze volgden de hondjes naar een woning die naar wiet rook. Tijdens het praten met de bewoner liep een andere man met zakken naar een geparkeerde auto. Daar bleken wietresten in te zitten.

In de kelder van de woning werd dertien kilo cannabis gevonden. Naast de zoon zijn ook een man van 25 en een vrouw van 27 aangehouden.