'Leger Egypte geneest aids'

Al zo'n 500 jaar komt bar weinig voortuitgang, wetenschappelijk of anderszins, uit het Midden-Oosten. Het Egyptische leger heeft die trend nu volledig doorbroken. Ze zeggen namelijk twee geweldigde ontdekkingen te hebben gedaan op medisch gebied.

"Met de gratie Gods heb ik aids voor honderd procent verslagen. En ik heb hepatitis C verslagen," zegt majoor-generaal Ibrahim Abdel-Atti, over het zogenaamde 'Complete Cure Device'. Ook heeft hij de C-Fast ontwikkeld, een apparaatje waarmee aids en hepatitis C gedecteerd kunnen worden zonder bloedtest.

Bij de geneesmethode voor aids wordt het bloed uit de patiënt gehaald, gezuiverd en teruggestopt. Abdel-Atti legt het even uit: “Ik neem de aids van de patiënt, en ik zal de patiënt voeden met de aids-behandeling. Ik geef het hem als een spies kofta om hem te voeden."

De C-Fast is zo mogelijk nog spectaculairder. Het apparaat kan 'het C virus uitroeien voor één tiende van de kosten van z'n buitenlandse evenknieën en het is succesvol in 90% van de gevallen'volgens een woordvoerder van het leger. De C-Fast werkt met elektromagnetisme.

Alle aids- en hepatitislijders die de hoorn al in de hand hebben om hun arts te bellen, moeten hun blijdschap nog even temperen. Zo'n beetje iedere expert die niet gelieerd is aan het Egyptische leger denkt namelijk dat de 'technologiën' in het rijtje van homeopathie, reiki en andere kwakzalverij horen.

Essam Heggy, wetenschappelijk adviseur van de Egyptische president, zegt over de uitvinding van Abdel-Atti: "Ik wil even heel helder en duidelijk zijn: wat gezegd en geschreven is over de ontdekking van het leger, schaadt het imago van wetenschappers en wetenschap in Egypte."

Wat betreft de C-Fast hoefde er zelfs geen wetenschapper aan te pas te komen om de werking te ontkrachten. Het apparaat lijkt namelijk een goedkope imitatie te zijn van een bommendetectie-apparaat. Dat claimde ook met elektromagnetisme te werken, maar bleek helemaal niets te doen.

Lever-expert Massimo Pinzani van University College London mocht het apparaat eens aanschouwen en zegt: "Op het moment is het apparaat voorgesteld zonder enige overtuigende technische of wetenschappelijke basis en totdat we die krijgen, moeten we het zien als mogelijke oplichting."