Oekraïense langlaufster Lisogor betrapt op doping

De Oekraïense langlaufster Marina Lisogor is het derde dopinggeval van deze Olympische Spelen. Dat heeft het Oekraïense olympisch comité zaterdag bekendgemaakt. Bij Lisogor is het middel trimetazidine gevonden. Dat staat sinds begin dit jaar op de lijst van verboden middelen.

Lisogor claimt dat ze het middel Preductal nam zonder te weten dat dat het verboden ingrediënt bevatte. De antidopingcommissie van het Oekraïense olympisch comité zal binnenkort beslissen over haar straf. Trimetazidine staat op een lijst van middelen die wel verboden is, maar die makkelijker onbewust binnen te krijgen zijn.

Lisogor kwam in Sochi op de sprint in de vrije stijl en de 10 kilometer klassieke stijl in actie. Op beide onderdelen werd ze 58e. Bij de teamsprint kwam ze woensdag niet in actie. Officieel was dat vanwege een blessure bij teamgenote Katerina Serdjoek.

Vrijdag werden de eerste twee dopinggevallen in Sochi bekend. De Duitse langlaufster Evi Sachenbacher-Stehle en de Italiaanse bobsleeër William Frulani gingen Lisogor voor.