Biatlete Sachenbacher eerste dopinggeval Sochi

Het Duits Olympisch Comité heeft vrijdag bekend gemaakt dat één Duitse olympiër is betrapt op het gebruik van verboden middelen. Na het openen en testen van de B-staal later op de dag werd bekend gemaakt dat het gaat om biatlete Evi Sachenbacher-Stehle.

Donderdagavond werd de Duitse bond door het IOC geïnformeerd over een van de norm afwijkend resultaat tijdens een dopingtest. Na het testen van de B-staal en de hoorzitting voor de disciplinaire commissie van het IOC zal de Duitse chef de mission, Michael Vesper, meer informatie naar buiten brengen. 

Volgens Deutsche Welle zou het zelfs om drie positieve testen gaan, maar de Duitse bond wilde hier nog geen mededelingen over doen. Een bron van de Duitse zender ARD meldt dat het gaat om een lid van de Duitse skibond. Hieronder vallen het alpineskiën, freestyleskiën, schansspringen, langlaufen, biatlon en de noordse combinatie.

Update 12:00

Het Duitse persbureau dpa meldt dat het gaat om biatlete Evi Sachenbacher-Stehle. Zij werd vierde tijdens de massastart in Sochi, en was over de vier individuele onderdelen de beste Duitse biatlete. Voor de estafette van vrijdag werd zij echter niet opgesteld.