Nieuwe Mini goed voor honderden extra banen NedCar

VDL NedCar neemt vierhonderd extra werknemers in dienst voor de productie van de nieuwe Mini Hatch. Dat heeft het bedrijf maandag laten weten. De autofabriek uit Born bouwt vanaf deze zomer het model voor opdrachtgever BMW.

Volgende maand begint het bedrijf met de werving van nieuwe werknemers. Het gaat vooral om productiemedewerkers, maar ook arbeidskrachten voor logistiek, onderhoud en verkoop. VDL NedCar verwacht het nieuwe personeel in Nederland te kunnen vinden.

"Dit is geweldig nieuws voor ons", zegt een woordvoerder. "Twee jaar geleden hadden we heel veel moeite met het besluit van Mitsubishi om de productie te stoppen. Het is een mooie omslag dat we vandaag de plannen voor de nieuwe Mini bekendmaken."

De industriële onderneming VDL, producent van onder meer bussen, zonnebanken en technische installaties, nam NedCar begin vorig jaar over. Alle 1500 medewerkers behielden daarbij hun baan. Het bedrijf richt de autofabriek in Born opnieuw in om in opdracht van BMW Mini's te kunnen bouwen.

NedCar zocht een overnamekandidaat nadat eigenaar Mitsubishi in 2012 bekend had gemaakt de productie te beëindigen.