Seedorf: "Het komt allemaal vanzelf"

AC Milan werd woensdagavond in San Siro uitgeschakeld in de Coppa Italia door Udinese. Desondanks zag trainer Clarence Seedorf voldoende aanknopingspunten. Milan kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een doelpunt van Mario Balotelli. Maar door doelpunten van Luis Muriel (strafschop) en invaller Nico Lopez was het Udinese dat zich plaatste voor de halve finale.

Seedorf baalde van het verlies, maar zag wel voldoende goede dingen. "Het hele team heeft hard gewerkt. Maar wanneer spelers moe worden dan komen oude voetbalwetten naar boven", zegt de Nederlandse coach in gesprek met Rai Sport. "We zijn nog niet constant genoeg. Maar ik heb genoeg interessante dingen gezien waardoor ik vertrouwen heb in de toekomst. Ik ben er zeker van dat we de situatie zoals hij nu is kunnen verbeteren."

"Als je bij een grote club speelt zijn de verwachtingen hoog", vervolgt Seedorf. "Maar ik heb mijn jongens verteld dat ze kalm moeten blijven. De spelers moeten hard werken en dan komt het allemaal vanzelf. Ik zei eerder al dat een overwinning niet genoeg was om alles te veranderen. Ik heb vanavond een aantal goede dingen gezien en dingen waar we hard aan moeten werken. Ik leer de spelers nu kennen op het veld, in de kleedkamer en op de training. Samen moeten we een nieuw soort voetbal gaan spelen."

Die nieuwe manier van spelen was eerder tegen Verona (1-0 winst) al zichtbaar. Seedorf wil dat Milan onder zijn leiding dominanter wordt in de manier van spelen. "In het eerste half uur tegen Verona hadden we veel balbezit op hun helft. Het heeft tijd nodig om daarin consistent te zijn."

Of Seedorf deze maand nog nieuwe spelers aantrekt, liet de coach in het midden. "Vragen over de transfermarkt moeten jullie stellen aan Adriano Galliani. Na een wedstrijd is het belangrijk om de balans te bewaren in de kleedkamer. Ik heb al mijn jongens hard nodig. Dit is niet het moment om te gaan praten over mogelijke transfers", besluit Seedorf.