Quantum-deal Lotus gaat definitief niet door

Lotus-eigenaar Gerard Lopez heeft verklaard dat de deal met Quantum Motorsport definitief niet doorgaat. Reden hiervoor is het uitblijven van betalingen van het consortium dat geleid wordt door de Pakistaanse zakenman Mansoor Ijaz. Ondanks aandringen van Lotus kwam de Quantum-deal nooit van de grond.

"Het geld van Quantum is er nooit gekomen. We hebben de gesprekken afgebroken. Het budget voor 2014 is rond met onze nieuwe sponsor PDVSA", aldus Lopez. "We hebben momenteel een schuld van 137 miljoen euro, waarvan ruim 90 miljoen euro bij Genii." Investeerder Genii Capital, waarvan Lopez voorzitter is, is grootaandeelhouder van het team.

De Luxemburger bevestigde ook dat Ijaz geen mede-eigenaar van het Lotus F1-team is. Hier was onlangs verwarring over ontstaan, nadat de website mansoorijaz.com het tegendeel beweerde. In een reactie aan GrandPrix247 liet Ijax weten dat de website niet van hem is.

Hoewel Lotus PDVSA als nieuwe sponsor aan heeft weten te trekken, doen er nog steeds geruchten de ronde over de slechte financiële situatie van het team. Zo staat de Britse renstal voor komend Formule 1-seizoen nog altijd onder voorbehoud ingeschreven bij de FIA.