Vliegtuig landt op verkeerde vliegveld

Een vliegtuig van Southwest Airlines is zondagavond in de Amerikaanse staat Missouri op het verkeerde vliegveld geland. Niet op de luchthaven van Branson waar het werd verwacht, maar op een vliegveld elf kilometer meer naar het noorden, met een start- en landingsbaan die maar half zo lang is als op de geplande bestemming.

De landing van het met 124 passagiers en vijf bemanningsleden van Midway International Airport bij Chicago afkomstige toestel verliep zonder problemen. Grondmedewerkers van Southwest haastten zich van Branson Airport naar het kleinere Taney County Airport om zich over de passagiers en hun bagage te ontfermen en hen met bussen naar Branson te brengen, waar Southwest een ander toestel naar toe vloog om de reis naar Dallas voort te zetten. Het moest volgens Southwest geen probleem zijn om de lege Boeing 737-700 later maandag van het kleinere vliegveld te laten opstijgen.

Luchtvaartdienst FAA onderzoekt hoe de Southwest-piloten zich konden vergissen.

Het is de tweede keer binnen twee maanden dat een groot straalvliegtuig in de Verenigde Staten op een verkeerd vliegveld is geland. In november landde een Boeing 747-vrachtvliegtuig dat vliegtuigonderdelen moest afleveren op een luchtmachtbasis in Wichita, vijftien kilometer verderop.