Drankrijder mogelijk geraakt door politiekogel

Een 23-jarige automobilist die zaterdagnacht bij een alcoholcontrole in Amsterdam inreed op agenten en daarna een motoragent aanreed is mogelijk gewond geraakt toen de politie op hem schoot. De man, die buiten levensgevaar is, wordt verdacht van poging tot doodslag. Hij had te veel gedronken.

Dat de man te diep in het glaasje had gekeken bleek bij een alcoholcontrole van de politie. Daarop ging hij ervandoor, waarbij een politieagent het voertuig van de man maar net kon ontwijken. De politie zette de achtervolging in, waarbij de motoragent werd aangereden.

Hoewel de politie toen het vuur opende, ontkwam de drankrijder. Zijn auto werd korte tijd later gevonden aan de Haarlemmer Houttuinen, in het centrum van Amsterdam. De bestuurder zelf werd enige tijd later een flink eind verderop aangetroffen, aan de Hestiaweg in Amsterdam-Zuid. Hij bleek schotwonden te hebben.

De Rijksrecherche onderzoekt nu of de man inderdaad is geraakt door politiekogels. Ook probeert ze te achterhalen hoe hij bij de Hestiaweg terecht is gekomen. De politie is op zoek naar getuigen.