Marvel bevestigt Paul Rudd als Ant-Man

Marvel Studios heeft bevestigd dat Paul Rudd, wiens naam eerder deze week naar voren kwam als mogelijke invulling van de hoofdrol in Ant-Man, inderdaad deze rol gaat spelen.

Rudd zal de rol op zich nemen van één van de personages die in de Marvel-geschiedenis de rol van Ant-Man op zich heeft genomen; Marvel heeft niet bekend gemaakt welke Ant-Man in de film te zien zal zijn. De film wordt geregisseed door Shaun of the Dead-regisseur Edgar Wright, die het scenario voor de film schreef met Joe Cornish.

"Toen Edgar Wright ons benaderde met het idee om Paul Rudd te casten voelden we een enorme opluchting, want de eerste stap in elke Marvel Studios film is het vinden van de juiste ster," licht Marvel-topman Kevin Feige de casting toe. "We wisten al snel dat we in Paul de juiste persoon hadden gevonden. Toen hij niet alleen ja zei tegen het aanbod maar ook enthousiast werd over het werk, wisten we dat hij de juiste man was. We zijn erg benieuwd naar wat het publiek gaat vinden van hoe hij Ant-Man tot leven brengt."

Paul Rudd is voornamelijk bekend van comedy-rollen, zoals in Role Models, Knocked Up en The 40-Year-Old Virgin. In de Verenigde Staten is hij momenteel te zien in Anchorman 2: The Legend Continues, die in februari naar Nederland komt. Ant-Man volgt in juli 2015 na de Marvel-release The Avengers: Age of Ultron in mei van dat jaar. De films moeten het superheldenpodium die zomer delen met Superman, Batman en Wonder Woman in het vervolg op Man of Steel, en een mogelijke reboot van de Fantastic Four-franchise.