Man krijgt rekening na redden kinderen

Een redding van twee jongetjes uit de Dobbeplas in Nootdorp afgelopen zomer komt de redder duur te staan. De 31-jarige Remco de Bie kreeg van zijn zorgverzekeraar namelijk een rekening opgestuurd van een paar honderd euro voor de medische behandeling die hij kreeg na zijn geslaagde reddingsactie.

Afgelopen juli zat De Bie en zijn vrouw op het terras van een restaurant, toen zij twee kinderen zagen spartelen in het water. De inwoner van Berkel en Rodenrijs sprong met kleren en al het water in en wist met moeite de twee jongetjes boven water te houden. Omstanders hielpen de slachtoffertjes op het droge. De Bie probeerde ook aan de kant te komen, maar raakte verstrikt in waterplanten en ging een aantal keren kopje onder. Nadat een vrouw hem op de wal had geholpen, werd De Bie met zuurstofgebrek naar het ziekenhuis gebracht.

Onlangs ontving De Bie van zorgverzekeraar StadHolland, onderdeel van DSW, een gepeperde rekening voor de medische kosten. De rekening was zo'n 800 euro, waarvan De Bie 350 euro aan eigen risico mag ophoesten. Van de telefoniste van DSW kreeg hij te horen dat dit de regels zijn en dat het zijn keuze was geweest om het water in te gaan!

Nadat het Algemeen Dagblad telefonisch contact had opgenomen met DSW-directeur Chris Oomen, liet deze weten bereid te zijn om de rekening kwijt te schelden. Oomen: "Dat doe ik uit coulance, want het is niet logisch dat wij opdraaien voor de kosten. Die zou je moeten verhalen op de verzekering van de veroorzakers, de jongetjes dus." Inspanningen van De Bie om de ouders van de jongetjes te vinden leverden tot nu toe niets op.