Playstation 4 toch niet gekraakt

Een Twitteraar die zich reckz0r noemt plaatste gisteren een tweer met een link naar een pastebin document waarin linkjes stonden naar bestanden die mogelijk de Playstation 4 'jailbreaken', waardoor het mogelijk wordt gekopieerde software te draaien. In de pastebin wordt ook uitgelegd hoe je de bestanden moet gebruiken.

Sony was er, zo lijkt het, als de kippen bij om de bestanden offline te dwingen, maar maakte de fout om de persoon in kwestie meteen in een privébericht te bedreigen. Hierdoor lijkt de hack daadwerkelijk succesvol te zijn, temeer daar ze de volgende tekst lijken te gebruiken in een privébericht aan reckz0r: 'It wont'take us long to get you arrested if you're still going to proceed spreading the jailbreak'.

Sony zou hiermee indirect aangeven dat de jailbreak daadwerkelijk valide is. De reactie van recks0r zelf kun je hieronder zien. Of de console daadwerkelijk al binnen enkele dagen gekraakt is moet echter nog blijken.


Echt? Of toch een hoax?

Update:

Oplettende users merkten al op dat de berichten in de afbeelding langer dan 140 tekens zijn, wat niet kan op Twitter, en wezen ons op dit bericht. Het lijkt dus allemaal toch een hoax te zijn.