Geer en Goor mogelijk in opvang

Gerard Joling en Gordon nemen voor een eventuele tweede reeks van Effe Geen Cent te Makken mogelijk hun intrek in een opvanghuis voor jongeren. "Nog een keer op AOW-niveau zou saai zijn", vertelde RTL-baas Erland Galjaard aan het AD. "Maar we willen wel vasthouden aan dat hulpverleningselement."

Voor het vervolg op Geer & Goor: Effe Geen Cent te Makken zouden de zangers wonen bij en werken in het opvanghuis. Of er een tweede reeks komt, is nog lang niet zeker. "Ik weet dat de heren wispelturig zijn", vertelde Galjaard. "Ik geloof pas in een nieuwe serie wanneer we daadwerkelijk aan het filmen zijn. Dat was bij de huidige reeks ook zo."

Het programma van Gerard en Gordon, waarmee ze aandacht vragen voor eenzame ouderen, is een groot succes. Op het programma stemmen wekelijks ruim twee miljoen Nederlanders af.

Galjaard houdt er rekening mee dat hij Joling kwijtraakt aan SBS6. De zanger stond jarenlang onder contract bij de zender, maar na een conflict over Jolings riante salaris gingen de zanger en de zender een samenwerking op projectbasis aan. "Het zou me niet verbazen wanneer SBS6 Joling nog met een vet exclusief contract probeert te paaien."