Nintendo 3DS gaat Wii voorbij in Japan

De Nintendo 3DS is in Japan in tweeënhalf jaar meer verkocht dan de Nintendo Wii in zeven jaar. Het gaat hier om 12,75 miljoen 3DS-spelsystemen tegenover 12,7 miljoen Wii's. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Japanse marktonderzoeksbureau Media Create. In Europa en de Verenigde Staten is de 3DS de Wii nog niet voorbij.

Op dit moment zijn wereldwijd ruim 100 miljoen exemplaren verkocht van de Nintendo Wii. De Nintendo 3DS moet het doen met ruim 32 miljoen verkochte spelcomputers wereldwijd.

In de afgelopen dertien dagen heeft het actierollenspel Monster Hunter 4 een aanzienlijke bijdrage gehad aan de verkoop van de Nintendo 3DS. Het spel ging zelf 1,7 miljoen keer over de toonbank en de verkoop van de Nintendo 3DS verdubbelde bijna vorige week. Ook andere spellen, waaronder Animal Crossing: New Leaf, hebben dit jaar gezorgd voor een verkoopstijging van de Nintendo 3DS.

Hoewel er meer exemplaren van de Nintendo 3DS verkocht zijn, is de draagbare spelcomputer tot nu toe minder winstgevend dan de Nintendo Wii. Elke Wii werd vanaf de lancering in november 2006 met winst verkocht. Dat is door een prijsverlaging bij de 3DS niet het geval.