[Moto2] Uitslag Grand Prix van San Marino

Pol Espargo heeft de Grand Prix van San Marino in de Moto2 op zijn naam geschreven. De Spanjaard greep de leiding in de voorlaatste ronde en hield zo de Japanner Takaaki Nakagami van zijn eerste zege af. Tito Rabat werd derde, terwijl kampioenschapsleider Scott Redding als zesde finishte.

Espargo startte vanaf poleposition en greep meteen de leiding, maar moest deze na vier ronden afstaan aan Nakagami die meteen een gaatje sloeg. De Japanner vergde gedurende de race zoveel van zijn banden dat het rubber in de slotfase versleten was. Dit gaf Espargo de kans om naderbij te komen en in de voorlaatste ronde Nakagami te passeren en de zege te grijpen. Rabat werd kort hierachter derde. De Zwitsers Thomas Luthi en Dominique Aegerter werden vierde en vijfde, voor Redding die na een lastig weekend de schade zoveel mogelijk beperkt probeerde te houden.

In het kampioenschap leidt Redding nog steeds met 202 punten, maar hij zag Espargo wel naderbij sluipen. De Spanjaard heeft met 179 punten nog wel een ruime achterstand op de Brit. Rabat staat met 151 punten derde.