Zustertjes willen kale kloten

De zustertjes en piemelogen in het Drachtster ziekenhuis Nij Smellinghe zijn er een beetje flauw van dat er telkens mannen met harige kloten op de behandeltafel liggen. Om te zorgen dat de beste mannen voor het bezoek de boel even lekker scheren, is het ziekenhuis de samenwerking aangegaan met de plaatselijke Philips-fabriek.

Wij hopen natuurlijk dat dergelijk leed je bespaard blijft, maar sommige mannen moeten na een aantal koters naar de uroloog om de boel te laten doorsnijden. Dit onder het motto 'jij mag ook wel eens wat doen voor de seks, anders kom je er niet meer op'. Vele mannen gaan dan ook letterlijk voor de bijl, en ondergaan deze uiterst pijnlijke ingreep.

Het is de bedoeling dat de moedige man vooraf de boel een beetje bijscheert, maar dat blijkt in de praktijk niet te gebeuren. MEt als gevolg dat een behulpzaam zustertje het mes ter hand moet nemen om je zaakje kaal te maken.

Met de constante bezuinigingen in de zorg in het achterhoofd, heeft uroloog Tomas Müller besloten dat het anders moet. Samen met Philips worden scheerapparaten in het ziekenhuis uitgedeeld, opdat de patiënt zelf vooraf de zak een beetje trimt. Mocht de proef slagen, dan zal de samenwerking worden doorgezet.