Ulissi wint openingsetappe Ronde van Polen

Diego Ulissi (Lampre-Merida) heeft zaterdag de eerste etappe in de Ronde van Polen gewonnen. De 24-jarige renner kwam in Madonna di Campiglio in Italië, waar de eerste twee etappes worden verreden, als eerste over de streep. Pieter Weening ging in het slot van de rit alleen in de aanval, maar werd in de laatste kilometer teruggepakt.

Tourwinnaar Bradley Wiggins en girowinnaar Vincenzo Nibali moesten op de slotklim lossen. Weening (Orica-Greenedge) besloot kort daarna te demarreren en liet het peloton achter zich.

De Fries kreeg even later gezelschap van Eros Capecchi en Chris Anker Sørensen. Weening ging er daarna nog een keer vandoor, maar het mocht niet baten. Een achtervolgende groep haalde hem in de laatste kilometer bij, waarna Ulissi verreweg de snelste bleek. Weening werd uiteindelijk tiende.

In de Ronde van Polen wordt volop geëxperimenteerd om de koers aantrekkelijker te maken. Tijdens de etappes zijn er bijvoorbeeld onderweg bonuspunten te verdienen die in het algemeen klassement tijdswinst opleveren. Ook bestaan ploegen slechts uit zes renners.