Politie zoekt vermiste broertjes

De politie is met man en macht op zoek naar twee vermiste broertjes. De jongens 8 en 12 jaar zijn zondag door hun moeder uit een opvanginstelling in Hoek van Holland meegenomen. Sindsdien zijn ze niet meer gezien. Een van de jongens heeft een nierziekte en het is niet bekend of hij medicijnen bij zich heeft, laat de politie vrijdag weten.

De 29-jarige moeder haalde de twee jongens weg uit het opvangcentrum tijdens een bezoek. De 12-jarige jongen heeft een nierziekte. Als hij geen medicijnen krijgt kan de ziekte levensbedreigend zijn. De jongens en de moeder komen oorspronkelijk uit Brazilië. Volgens de politie bestaat er een kans dat de moeder daar naartoe wil.

Het drietal zou samen reizen met een 48-jarige man. Hij is de vader van een van de jongens. Ook een 16-jarig neefje en een 18-jarig nichtje zouden bij het gezelschap zijn.

De politie is zondag direct na hun vermissing begonnen met een burgernetactie waarbij burgers worden ge-sms't, gebeld en gemaild met een oproep en signalement. Ook is een oproep verspreid via sociale media en zijn bestuurders taxi's, trams en bussen en taxichauffeurs geïnformeerd over de verdwijning.

Voor informatie Kayo en Weslen