Van As: "NAC-selectie altijd een puzzel"

NAC Breda heeft een wisselvallig jaar achter de rug. Na een uitermate moeizaam verlopen eerste seizoenshelft herstelde de club zich net op tijd. Dit seizoen moet het anders.

Technisch directeur Jeffrey van As weet dat hij creatief moet zijn. "Onze selectie blijft vanwege de beperkte middelen altijd een puzzel, maar ik heb met Stefaan (Eskes, algemeen directeur red.) goede afspraken over wat we wel en wat we niet kunnen doen", opent de beleidsbepaler op de clubsite.

"Dit seizoen heeft dat tot gevolg dat onze selectie een mooie mix is tussen jonge spelers uit eigen kweek, een aantal jonge talenten die zijn gehaald en door de wol geverfde routiniers", constateert Van As tevreden.

Bij het zoeken naar versterking houdt Van As sterk rekening met de clubcultuur. "Sinds 2006 is ons scoutingsapparaat specifiek gericht op het binnenhalen van spelers die binnen een bepaald profiel passen. Spelers met een NAC-stempel vertonen veel strijd en zijn onvermoeibaar. Het type Lurling. Pak een Joey Suk, ik ben ervan overtuigd dat hij hier hoge ogen gaat gooien."