Eerste minitrailer Instagram is voor Jobs

De eerste officiële trailer die is gemaakt voor de nieuwe videodienst van Instagram is van de biografische film Jobs. Het filmpje duurt vijftien seconden en toont met korte scènes grofweg de plot van de film over Apple-oprichter Steve Jobs. Een reguliere trailer van de film met Ashton Kutcher als Jobs verscheen al eerder.

De videodienst van de fotoapplicatie Instragram werd vorige maand gelanceerd. De dienst is het antwoord van Facebook, de eigenaar van Instagram, op de videodienst Vine van Twitter, populair onder filmmakers.

Zo maakte Jon Favreau maandagnacht met een Vine-filmpje wereldkundig dat Dustin Hoffman en Bobby Cannavale zijn toegevoegd aan de cast van zijn komedie Chef. In het filmpje staat Favreau naast de 75-jarige Hoffman en herhalen ze samen het woord Chef. Cannavale is te zien met kokskleren aan.

Favreau is een actief Twitteraar en maakt regelmatig Vine-filmpjes op de set van zijn films. Het verschil tussen Vine en Instagram is dat filmpjes van Vine maximaal zes seconden duren en eindeloos worden herhaald. Filmpjes van Instagram duren maximaal vijftien seconden en worden eenmalig afgespeeld.


Eerste minitrailer Instagram is voor Jobs (Foto: Novum)