Sijsling na marathonpartij onderuit in Newport

Igor Sijsling is donderdag in de kwartfinale van het ATP-toernooi in Newport uitgeschakeld. De Amsterdammer, als derde geplaatst op het Amerikaanse gras, boog in drie sets voor de Amerikaanse veteraan Michael Russel: 6-7 (3), 7-6 (6) en 6-7 (5). De beide mannen stonden iets meer dan 2:40 uur op de baan.

Sijsling, de nummer 55 van de wereld, en zijn veertig posities lager gerangschikte opponent serveerden in de eerste set beiden sterk. Via de tiebreak ging de set uiteindelijk naar Russell.

De Amerikaan gaf met een vroege break in het tweede bedrijf een vervolg aan zijn winst in de eerste set. Lang hikte Sijsling tegen die achterstand aan, maar op het laatste moment brak hij terug. Russell pareerde, maar weer kwam Sijsling terug en nu was de tiebreak voor de Nederlander.

Sijsling pakte in de derde set een vroege voorsprong maar ook hij kon dat niet volhouden. De Nederlander had de meeste breakpunten in de laatste set, maar benutte er geen meer. Nu was het Russells beurt om weer een tiebreak naar zich toe te trekken.