FIFA belooft hulp aan Palestijnen

FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft zondag beloofd het Palestijnse nationale elftal een helpende hand toe te steken. Spelers kunnen vaak niet tussen de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever reizen vanwege Israëlische veiligheidsmaatregelen.

Blatter is momenteel op de Westelijke Jordaanoever. De Zwitser spoorde Israël aan de reisbeperkingen op te heffen en Palestijnse sporters meer respect te tonen. Volgens Blatter houdt Israël zich momenteel niet aan de FIFA-regels.

"Ik ben een wereldburger maar mijn hart klopt voor Palestina", liet hij weten. Ook nodigde hij de Palestijnse winnaar van Arab Idol, Mohammed Assaf, uit om volgend jaar bij het wereldkampioenschap in Brazilië te komen zingen.

De voorzitter van de Palestijnse voetbalbond is echter kritisch. "Er zou in de FIFA geen plek moeten zijn voor diegenen die hun racistische beleid voortzetten", zei Jibril Rajoub over Israël. Blatter reist komende week naar Israël om de voetbalbond daar over te halen het beleid te veranderen. De Israëlische bond wil niets kwijt voordat met Blatter is gesproken.