Timmermans probeert Turkse collega te bellen
Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) gaat proberen zijn Turkse ambtgenoot aan de telefoon te krijgen om zijn bezorgdheid over te brengen over het politiegeweld tegen demonstranten in Turkije. Dat heeft premier Mark Rutte (VVD) dinsdag gezegd in de Tweede Kamer.
Timmermans bezoekt woensdag vluchtelingen aan de Turks-Syrische grens en de Nederlandse Patriot-missie in de stad Adana. De oppositie wil dat hij zijn reisschema omgooit en ook de hoofdstad Ankara aandoet om protest aan te tekenen tegen het geweld tegen demonstranten. "Het is ondenkbaar dat de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Turkije bezoekt en de kwestie helemaal niet aankaart", zei CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt.
Premier Mark Rutte (VVD), die bij afwezigheid van Timmermans naar de Kamer kwam om de kwestie te bespreken, zei dat het reisschema van Timmermans geen ruimte biedt voor een ontmoeting met een vertegenwoordiger van de Turkse regering. Wel zal Timmermans zijn bezorgdheid overbrengen. Hij probeert daarom zijn Turkse ambtgenoot te bellen.
Rutte kon nog niet zeggen of het telefoongesprek tussen Timmermans en zijn Turkse collega werkelijk zal plaatsvinden. "Met de telefoon werkt het sinds de uitvinding in 1876 zo dat de andere kant ook moet opnemen, en die zekerheid hebben we nog niet." Ook langs 'alle andere kanalen' zal Nederland bezorgdheid uiten, zei Rutte.
"Het gaat om een belangrijke kwestie", benadrukte Rutte. "In Turkije worden fundamentele rechten geschonden. De Nederlandse regering maakt zich daar grote zorgen over." Nederland wil een onafhankelijk onderzoek naar het politieoptreden en bepleit een dialoog tussen de regering en de demonstranten.
Hij zou zomaar van mij geweest kunnen zijn.
Dat het geen prioriteit zou moeten hebben , is een andere kwestie.
Er zijn nog genoeg andere problemen , waar hij zijn tijd beter aan zou kunnen besteden en die meer rendement op zouden kunnen leveren voor de Nederlandse economie , maar das een compleet andere kwestie.
Zieligerd.
"Nee, op dit moment niet."
Gevalletje 2 maten wellicht? Ik vond toen dat Erdogan zich niet met 'ons' mocht bemoeien. Dus vind ik het nu anders om ook.
Of toen in 2010 tijdens de G20 Canada in een politiestaat verandere?
En Amerika dan? Daar wordt je al getazerd als je een agent verkeerd aankijkt.
Heeft hij al die landen ook gebeld?
Duitse politie kan er ook wat van: http://www.youtube.com/watch?v=MpbfAFvygYM
Ook gebeld?
Zo vind ik het ook onzinnig dat Ploumen zich met Bangladesh bemoeit
http://www.nu.nl/economie(...)r-in-bangladesh.html
Niet dat het niet verschrikkelijk is wat daar gebeurt is , maar waar bemoeit zij zich mee?
Net alsof hier alles 100% geregeld is.
Het onderwerp zelf doet niets af aan het basisprincipe. Als in geval A een land er zich niet mee zou mogen bemoeien, dan moet datzelfde principe ook in geval B gehanteerd worden.
Ondertussen staan onze Nederlandse jongens met onze PATRIOT-raketafweer aan de Zuidelijke Turkse grens, raketten gericht tegen (seculier) Syrië.
Ondertussen kijkt Frans Timmermans (PvdA), net als Uri Rosenthal (VVD) voor hem, machteloos toe hoe de islamist Erdogan duizenden journalisten opsluit.
Hoe Erdogan duizenden advocaten laat arresteren sinds drie weken, hoe Erdogan linkse oppositieleden laat interneren, hoe Erdogans politie-eenheden studenten en leden van Turkse minderheden met kogels executeerden bij demonstraties.
François Zimmermanns kijkt toe. En doet niets. Mark Rutte lacht alles weg. Straks ook de grote regionale Midden-Oostenoorlog die onze generatie bij zal blijven als begin van een globale militaire confrontatie/catastrofe.
Is een telefoontje jouw "internationale solidariteit", Frans Timmernas?
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken